Treceți la conținutul principal

O excursie de neuitat...


Holul Hotelului Meridian din Orsova...........



Microbuzul inainte si noi dupa el................. Manastirea Strehaia



Manastirea Sf. Ana - curtea interioara


Manastirea Sf. Ana


Asa arata tot drumul pana la Manastirea Sf. Ana.....dificil, dar frumos




Manastirea Gura Motrului


Am avut bucuria sa merg intr-o excursie – alaturi de alte 12 persoane - pe traseul Bucuresti – Pitesti – Slatina – Craiova – Strehaia – Drobeta Turnu Severin – Orsova – cu cazare la Man. Sf. Ana.
Scopul a fost de a vizita cateva manastiri ( Man. Gura Motrului, Man. Strehaia, Man. Topolnita, Man. Sf. Ana) si de a imparti alimente, haine, dulciuri si jucarii unor oameni nevoiasi......cu ocazia Sarbatorilor.
Peisajele care mi s-au perindat prin fata ochilor nu o sa le uit niciodata. Totul era acoperit de zapada: campurile, casele, pomii..........toate aveau aspect de poveste.
Dupa un lung drum...in care am vizitat Man. Gura Motrului, Man. Strehaia, Man. Topolnita si ascultat colinde cantata de un cor de calugari in cadrul Teatrului din Drobeta Turnu Severin….s-a constatat ca se facuse ora 23.00 si s-a hotarat ca era timpul sa ne cazam. Am plecat spre Orsova, unde sa afla Man. Sf. Ana si unde trebuia sa ne cazam. Acolo au aparut problemele.....microbuzul nostru nu a putut sa urce pana la destinatie ( man. fiind in vf dealului). Distanta nu era foarte are, doar 1 km…….dar un km de urcus pe deal, pe un drum plin de zapada si gheata – care de abia putea fi strabatut cu piciorul sau cu un 4x4. Soferul a reusit sa ne duca pana la aprox. 500 m de manastire, unde s-a impotolit ( zapada si gheata de sub ea nu sunt o combinatie prea placuta). Am coborat: microbuzul inainte si noi dupa el. S-a rezolvat si prb in ceea ce privea cazarea.....ne-am dus la un hotel din Orsova.
A doua zi toti cei din grupul de excursionisti am participat la impachetarea cadourilor pentru batrani si pt cei mici.
Totusi nimeni nu a renuntat de a urca pana la manastire, in afara soferului care a trebuit sa ramana la microbuz. Zis si facut. Am luat-o frumusel pe drumul inzapezit......O ora si 15 min ne-a luat sa ajungem.....la intoarcere n-a durat mai mult de 30 de min, ca deh....de data asta era la vale.
Oricum a fost super si la dus si la intors......peisajul a facut ca urcusul sa fie floare la ureche si sa nu simtitm frigul care isi cam arata coltii.
Ne-a recuperat soferul de la baza dealului si am pornit spre Drobeta Turnu Severin, unde aveam de indeplinit o misiune: sa facem fericiti cativa oameni si copii de Sarbatori. Din pacate prea putini sunt cei care fac astfel de gesturi.
Pe drumul de intoarcere catre casa am avut ocazia sa vad Drobeta Turnu Severin si Craiova si pe timpul noptii.....fara cuvinte.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ganduri....

“ Venea incet pe alee…se gandea la cel caruia nu a avut curaj sa-i spuna... simplu... “te plac”. Poate k si el o placea.....ar fi fost ceva frumos. Acum el e departe si nu stie daca o sa-l mai revada sau poate da. Ajunsa in camera ei se gandi sa-i scrie o scrisoare in care sa-i spuna totul....nu mai avea nimic de pierdut....dar i se facu brusc teama: daca el, dupa ce o sa citeasca, o s-o respinga? Se opri.....Vocile prietenilor ei incepura sa-i rasune in minte....” Daca nu ii spui, nu ai sa sti niciodata ce simte pt tine....poate si el te place..si, ca si tine, ii e teama sa-ti spuna. Ce ai de pierdut? Iti spunem noi: NIMIC.Curaj , curaj, curaj....” Incepu sa scrie..cand termina, o reciti, o puse in plic, apoi in cutia postala.. Trecu un timp..........nici un raspuns. Putin trista se gandi ca in viitor n-o sa mai lase fericirea sa treaca pe langa ea: isi promise: “o sa-mi traiesc viata din plin”. In timp ce se gandea si isi facea siesi promisiuni.....auzi cum cineva bate la usa ei. Des

Rasarit.....

Stau pe malul marii, pe nisipul rece.........astept...astept sa rasara ...soarele......Cercul de foc incepe sa-si faca aparitia putin cate putin, parca cu teama................Senzatia este de nedescris.............tot ce stiu, e ca as sta sa-l privesc la nesfarsit...si sa uit de tot si de toate....